Eco Fuels Netherlands BV

part of Bio Oil Group

where we are coming from

where we are coming from

De opstart in 2006

Bio Oil, de eigenaar van Eco Fuels Netherlands BV - werd in 2006 opgericht in Slowakije. Het grote idee was om Used Cooking Oil voor de op dat moment opkomende biodiesel industrie in Oostenrijk, Duitsland en Oost-Europa te gaan verwerken.

In 2007 werden de eerste verhandelde hoeveelheden gerealiseerd en vanaf 2008 richt Bio-oil ook op het inzamelen van Used Cooking Oil rechtstreeks van restaurants en huishoudens.

In het afgelopen jaar heeft Bio-oil zijn activiteiten versterkt en is nu aanwezig in Oostenrijk, België, Bulgarije, Roemenië, Servië, Slowakije, Turkije en Oekraïne met eigen collecties. Ook worden twee smelterijen geëxploiteerd door Bio-oil.

Gebaseerd op deze ontwikkeling, is Bio-oil gestart in 2010 met tolling overeenkomsten voor het verwerken van 100% gebruikte vetten ( UCO) naar biodiesel.

Naast de tolling overeenkomsten streef Bio-oil naar een eigen biodieselfabriek en ging op zoek naar de juiste plant - en eindelijk gevonden in Eemshaven...

De fabriek in de Eemshaven werd gebouwd in 2006/2007 (niet door Bio-olie) en was in eerste instantie ontworpen om te draaien op verse koolzaad-olie.

Bio-oil kocht de fabriek in 2012 en begon een redesign gericht op Used Cooking Oil en andere grondstoffen.

In het algemeen wordt biodiesel geproduceerd door het omzetten van triglyceriden met behulp van methanol en een katalysator in methyl - ester ( biodiesel ) en glycerine . Bijvoorbeeld de biodiesel moet worden gewassen en gedroogd om aan alle parameters van de Europese norm voldoen.

Dit stelt ons in staat om hoge FFA ( vrije vetzuren ) grondstoffen , evenals lage FFA grondstoffen te gebruiken . Ook diverse andere verontreinigingen in de grondstoffen ( zoals fosfor ) worden in de plant verwijderd.

Het bijproduct glycerine wordt gezuiverd, tot een technische glycerine, welke kan worden gebruikt voor verschillende technische toepassingen .

contacteer ons

Eco Fuels


Tel.: +31 596 519100